Zaledio i vodopad Skakavac

Fena
Zaledio i vodopad Skakavac
/ Foto: JU Zaštićena prirodna područja KS
Područja kojima upravlja Javna ustanova Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo (Vrelo Bosne, Trebević, Bijambare i Skakavac) obiluju izuzetnim i nesvakidašnjim prirodnim vrijednostima.

To su jedinstveni pejzaži, u svim godišnjim dobima, pa tako i u zimskom periodu koji su posebni lijepi na svoj autentičan način.

 

“Primjer je trenutno zaleđeni vodopad na Skakavcu koji je prekrasan i nesvakidašnji prizor. Vrelo Bosne i Bijambare su također prekrasni, kao i Trebević koji se polako vraća Sarajlijama, odnosno postaje ponovno njihova planina”, kazao je stručni saradnik za promociju i marketing Javne ustanove Zaštićena prirodna područja KS-a Mustafa Zvizdić.

 

Naglasio je kako je na vrelu Bosne stanje redovno te da se raščišćavaju aleje i šetnice.

 

Fijakeri na Vrelu Bosne rade i po ovom hladnom vremenu, ali ne u punom kapacitetu. Prostor Vrela Bosne je raščišćen tako da posjetioci mogu bez problema doći na ovo područje. To važi i za Bijambare s napomenom da nije preporučljivo klizati se po jezeru”, kazao je Zvizdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije