Za razliku od drugih dijelova BiH: U Sarajevu danas bez snijega

AA
Za razliku od drugih dijelova BiH: U Sarajevu danas bez snijega
U većem dijelu Bosne, danas su vladale zimske prilike. Snježne padavine zabilježene su u bosanskoj Krajini, Tuzlanskom kantonu, ali ne i u Sarajevu.

U glavnom gradu BiH u subotu temperatura se kretala od sedam stepeni celzijusa, koliko je izmjereno u sedam sati ujutru do pet, koliko je bilo u 15 sati. Tokom dana uglavnom je padala kiša, mada su primjetni bili i sunčani intervali. 

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. U Bosni slab snijeg ili susnježica. Od sredine dana prema večernjim satima, ponegdje u nizinama će padati i slaba kiša. Na planinama sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Prestanak padavina očekuje se do kraja dana.

kisa_sarajevo_AA (3).jpg - undefined

FOTO: AA

Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slabo jugo koje će krajem dana promijeniti smjer na sjever. Jutarnja temperatura od minus tri do dva, na jugu od dva do pet stepeni celzijusa, a najviša dnevna od minus jedan do pet, a u Hercegovini između četiri i devet, kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prognostičari u nedjelju u Sarajevu očekuju pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i kišom. U jutarnjim satima sa slabim snijegom. Poslije podne i krajem dana, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura oko nula stepeni Celzijusa, a najviša dnevna oko četiri. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije