Vozilo za pacijente oboljele od karcinoma: Donacija Općine Stari Grad

Radiosarajevo.ba
Vozilo za pacijente oboljele od karcinoma: Donacija Općine Stari Grad

Predstavnici Općine Stari Grad uručili su danas automobil Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo (UKCS) koji će bit korišten za prijevoz pacijenata oboljelih od karcinoma.

Direktor hirurških disciplina UKCS-a Haris Tanović zahvalio je za tu, za njih i pacijente, vrijednu donaciju te naglasio da o njenom značaju govori i podatak da se vozila UKCS-a maksimalno koriste i godišnje pređu više od 300.000 km samo u krugu tog kliničkog centra.

"Oboljeli od karcinoma su teški pacijenti i zahtijevaju poseban tretman, to je ovim vozilom podignuto na viši nivo. Vozila koja se koriste za te potrebe moraju zadovoljiti posebne kriterije i standarde te su i skuplja u odnosu na obična vozila, a svaka donacija nam mnogo znači", kazao je prof. dr. Tanović.

Pomoćnica načelnika Općine Stari Grad Amina Deljković podsjetila je da je vozilo donirano na osnovu Odluke Općinskog vijeća Stari Grad iz jula ove godine, a na inicijativu vijećnika Irfana Čengića.

U susretu s novinarima istaknuto je da Općina Stari Grad prepoznaje značaj UKCS-a i važnost koju ima u medicinskom zbrinjavanju stanovništva, a današnja donacija je jedna u nizu koju su osigurali za potrebe UKCS-a.

Profesor Tanović kaže Feni da na UKCS-u oboljeli od karcinoma imaju kompletnu njegu i medicinsku skrb što im je omogućeno zahvaljujući stručnom kadru i kvalitetnoj opremi.

"Mnogi od pacijenata neopravdano traže liječenje u inozemstvu, ovdašnji stručnjaci i kvalitetna oprema mogu zadovoljiti njihove potrebe za liječenjem. Malo je toga što se možda ovdje ne može uraditi", naglasio je.

Uručenju donacije u krugu u UKCS-a prisustvovao je predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Vedran Dodik i vijećnik Irfan Čengić.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije