Vodovod smanjio gubitak za 3 miliona KM

Radiosarajevo.ba
Vodovod smanjio gubitak za 3 miliona KM
U izvještaju preduzeća KJKP VIK na 16. Redovnoj sjednici Kantona Sarajevo naznačeno da su ostvareni pozitivni pomaci kako u operativnom tako i u finansijskom poslovanju.

Unapređenje poslovanja je u posmatranom periodu rezultat kako uvećanja količine proizvedene vode tako i intenzivnijeg pružanja usluga kao što su izrada vodovodne i kanalizacione mreže, čišćenje slivnika, priključaka za vodu i drugih usluga iz segmenta poslovanja preduzeća.

Analizirajući ovogodišnji rezultat rada, direktor KJKP ViK Nezir Hadžić je precizirao da je dobar poslovni rezultat u 2015. posljedica rada svih zaposlenih, ali i toga što je KJKP ViK uspio da, osim što poveća prihode, ujedno značajno i smanji rashode:

„Ovaj postojeći proces smanjenja rashoda koji provodimo tokom posljednje godine značajno je doprinio smanjenju neto gubitka KJKP VIK za čak 3 miliona KM u odnosu na isti period prethodne godine“ ističe Hadžić.

Najznačajnije uštede su, navodi direktor Hadžić, ostvarene u segmentu materijalnih troškova.

U proteklom periodu Vlada Kantona Sarajevo putem Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo za rekonstrukciju gradske vodovodne mreže izdvojila sredstva iz namjenskih vodnih naknada u visini od 3,5 miliona KM.

Radi se o rekonstrukciji cjevovoda u svim Općinama u Kantonu Sarajevo sa kojima su nedavno potpisani i zvanični sporazumi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije