Vodovod: I danas će bez vode biti brojna sarajevska naselja

Radiosarajevo.ba
Vodovod: I danas će bez vode biti brojna sarajevska naselja
/ KJKP ViK
Od Soukbunara do Breke, Mojmila i Dobrinje... brojna sarajevska naselja i danas će biti bez vode.

"Danas će se popravljati kvarovi na sljedećim lokacijama: Nedžada Musića, Soukbunar, Veliki kačanik, Panjina kula, Fikreta Ploče, Mis Irbina, Škaljin sokak, Ablakovina čikma, Timurhanova, Iza Hrida, te u popodnevnim satima Olimpijska i Habibe Stočevac.

Tokom popravke pobrojanih kvarova dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u sljedećim ulicama/naseljima: Panjina kula, Gornja Breka, Hamida Beširovića, Breka, Fikreta Ploče, Mis Irbina, Radićeva, Jadranska, Safeta Zajke, Škaljin sokak, Streljačka, Baruthana, Ablakovina čikma, naselje Boguševac, Timurhanova, Iza Hrida, Kamenica, Olimpijska, Trg Barselone, Habibe Stočevac, naselje C5 Dobrinja.

U toku dana doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u ulicama: Urijan Dedina, Soukbunar, Derviš Fevzi Mostarca i Plandište", saopćeno je iz Vodovoda, uz napomenu da se stabilizacija u vodosnabdijevanju očekuje do 16 sati.

U Dispečerskom centru primljeno je ukupno 15 telefonskih i terenskih poziva (pet na vodomjerima, deset na vodovodnoj mreži). Služba vodomjera i dezinfekcije vode je do 8 imala prijavljeno 37 kvarova u šahtovima, tj. vodomjernim garniturama a predviđeno je zbog duga isključenje 19 korisnika iz sistema.

Također, kako se ističe, u sklopu izrade Studije za smanjenje neprihodovane vode u KS-u, večeras će u toku noći, u periodu od 24 do 4 sata ujutro, Institut za hidrotehniku d.d. Sarajevo - HEIS raditi testna mjerenja u zoni Rezervoara Skenderija. U planiranom terminu, dolazit će do povremenih prekida u vodosnabdijevanju na lokalitetu Marijin-Dvora, odnosno u ulicama: Vrazova, Hiseta, Džoke Mazalića, Valtera Perića, Kralja Tvrtka, Kotromanićeva, Magribija, Herceg Stjepana, Fra Anđela Zvizdovića, Dolina, Maršala Tita, Augusta Brauna, Safeta Mujića, Kalmija Baruha, Turhanija, Hamida Dizdara, dio ul. Kranjčevićeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije