Vodosnabdijevanje u KS-u uredno: Voda sigurna za piće

Radiosarajevo.ba
Vodosnabdijevanje u KS-u uredno: Voda sigurna za piće

Kvalitet vode u sistemu javnog vodosnabdijevanja u nadležnosti KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo je pod redovnom kontrolom.

U dijelovima grada koji su uslijed obilnih padavina poplavljeni obavljaju se i dodatne kontrole kvaliteta vode, rekla je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica ovog poduzeća Mirjana Trifunović.

"Stanje kvaliteta vode u distributivnom sistemu je nepromijenjeno i u skladu sa zahtjevima pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće", rekla je Trifunović.

Na osnovu dosadašnjih iskustava s poplavama iz Vodovoda i kanalizacije smatraju da ne postoji realan rizik ugrožavanja kvaliteta vode zbog novonastalog stanja.

"Napominjemo, što je jako bitno da se vodosnabdijevanje vrši tečenjem pod pritiskom tako da ne postoji rizik ulaska vode izvana u vodovodnu mrežu", ističe Trifunović.

U slučaju prekida u vodosnabdijevanju i pojave rizika ugrožavanja kvaliteta vode, građani će biti blagovremeno obaviješteni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije