Vlada KS poslala poruku građanima koji iz avlija izbacuju snijeg na čiste saobraćajnice

5
Radiosarajevo.ba
Vlada KS poslala poruku građanima koji iz avlija izbacuju snijeg na čiste saobraćajnice
Foto: Facebook / Neočišćen snijeg

Iz Vlade Kantona Sarajevo oglasili su se na Facebook stranici povodom čišćenja snijega na trotoarima i drugim javnim površinama u sarajevskim ulicama.

Problem snijegom zatrpanih trotoara i ulica javlja se svake zime, a najveću smetnju predstavljaju osobama sa invaliditetom, starijim osobama i roditeljima s djecom.

Iz vlade poručuju da je zakonska obaveza građana zimsko održavanje javnih površina. U svom saopćenju su naveli:

Bakir Izetbegović: "Tražimo od EUFOR-a da spriječi okupljanje u Srebrenici"

Bakir Izetbegović: "Tražimo od EUFOR-a da spriječi okupljanje u Srebrenici"

[facebook]https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokalne-teme/nocna-mora-za-pjesake-neocisceni-trotoari-u-sarajevu/481459[/facebook]

Prethodnih dana nakon što su vozila Zimske službe KJKP RAD Sarajevo očistila ulice, nekolicina građana je snijeg iz...

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Monday, January 23, 2023

"Prethodnih dana nakon što su vozila Zimske službe KJKP RAD Sarajevo očistila ulice, nekolicina građana je snijeg iz avlija izbacivala na tek očišćenu saobraćajnicu, a prethodno su se žalili zbog snijega na cesti.

Iz RAD-a podsjećaju da Zakon o komunalnoj čistoći definiše obaveze građana, javnih komunalnih preduzeća i drugih pravnih lica vezane za zimsko održavanje javno-prometnih površina.

Neočišćen snijeg
Foto: Facebook: Neočišćen snijeg

Četvrti dio Zakona o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo odnosi se na uklanjanje snijega, od člana 41 do člana 52 preciziraju se obaveze i prava fizičkih i pravnih lica. Ukoliko se prekrši neka od odredbi ovog zakona, u sedmom dijelu navedenog zakona precizirane su kaznene odredbe koje će biti primjenjene.

Zimska služba KJKP 'Rad' na terenu: Od sinoć angažirani na čišćenju snijega

Zimska služba KJKP 'Rad' na terenu: Od sinoć angažirani na čišćenju snijega

Detaljnije informacije na linku https://www.rad.com.ba/zimska.htm

Vozači na terenu će zajedno sa općinskim službama bilježiti situacije poput ovih u ulicama Bistrik br. 35, Okrugla br. 15 i Bistrik Potok br. 15, a Eko redari će u skladu sa ovlaštenjima sačinjavati službene zabilješke i predavati Kantonalnoj Komunalnoj Inspekciji na izricanje kazni", navedeno je na Facebook stranici Vlade KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije