Vlada KS će finansijski podržati općinu Srebrenica

Radiosarajevo.ba
Vlada KS će finansijski podržati općinu Srebrenica
Foto: Vlada KS / Vlada KS će podržati općinu Srebrenica

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i zamjenik načelnika općine Srebrenica Hamdija Fejzić su potpisali Protokol o saradnji koji podrazumijeva finansijsku pomoć ovoj lokalnoj zajednici, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Saradnja će podrazumijevati pomoć sarajevskog kantona u ostvarivanju različitih projekata - ekonomskih, socijalnih, obrazovnih, kulturnih i drugih.

Potpisivanju prokola je prisustvovao i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković koji je tom prilikom rekao:

"Možete računati na svaki vid naše pomoći, na sve što suštinski možemo uraditi da unaprijedimo život stanovništva u Srebrenici."

Zamjenik načelnika općine Srebrenica je kao ciljem naveo zadržavanje stanovništva u ovom gradu, a posebno mladih.

"Naša je obaveza prije svega da stvaramo ambijent za otvaranje novih radnih mjesta u Srebrenici, da upošljavamo ljude. Želja nam je da u svakom selu žive bar tri porodice, uz nadu da će se broj stanovnika povećavati. Postoji i mnogo infrastrukturnih problema gdje nam je pomoć neophodna", naveo je Fejzić uz riječi zahvalnosti predstvanicima Kantona na najavljenoj podršci projketima u ovoj lokalnoj zajednici - saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije