Vlada KS-a odlučna - Traži smjenu policijskog komesara MUP-a KS-a

Fena
Vlada KS-a odlučna - Traži smjenu policijskog komesara MUP-a KS-a
Vlada KS-a je na sjednici zbog sigurnosne situacije u Kantonu usvojila zaključak po kojem će ministar za unutrašnje poslove Nezavisnom odboru za izbor i reviziju policijskog komesara podnijeti inicijativu za smjenu policijskog komesara MUP-a KS-a.

Nakon održanih vanrednih sjednica 8. februara, 28. jula, te upravo okončane 47. sjednice , u skladu sa Zakonom o Vladi, Zakonom o unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo i u skladu sa svojim ovlaštenjima, Vlada Kantona Sarajevo konstatirala je da je došlo do propusta u obavljanju poslova iz nadležnosti Uprave policije.

Vlada je pozdravila brzo donošenje zakonskih propisa te pooštravanje sankcija i kazni za počinioce djela iz oblasti sigurnosti saobraćaja.

Od sudova je zatraženo izricanje strožijih kazni kao i prestanak pravne prakse u kojoj se izriču presude koje nisu adekvatne počinjenim krivičnim djelima.

" Vlada Kantona Sarajevo sugerira Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH da razmotri zakonom propisane mjere radi unapređenja efikasnosti rada tužilačkih i pravosudnih institucija u Kantonu Sarajevo", saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije