Vijećnici ne podržavaju izgradnju garaže kod Vijećnice

Radiosarajevo.ba
Vijećnici ne podržavaju izgradnju garaže kod Vijećnice

Izgradnju podzemne garaže preko puta Vijećnice danas na sjednici Općinskog vijeća Stari Grad nije podržala dvotrećinska većina, u ovom slučaju neophodna, javlja Fena.

Odluku o davanju prethodne saglasnosti za kreditno zaduženje potrebno za realizaciju izgradnje podzemne garaže nisu podržali vijećnici SDA i SDP.

Planirana je izgradnja garaže sa 155 parking mjesta s ukupnom površinom od 5.000 m2.

Kako se navodi su saopštenju Općine Stari Grad, ova odluka nije podržana ni na prošloj sjednici, zbog čega "Općina Stari Grad nije u mogućnosti da počne rješavati gorući problem sa parkiranjem u općini Stari Grad".

Općinsko vijeće je dalo prethodnu saglasnost za pokretanje procedure kreditnog zaduženja Općine Stari Grad kod Saudijskog arabijskog fonda za realizaciju četiri kapitalna projekta, među kojima je i projekt Izgradnja javne podzemne garaže sa multifunkcionalnim javnim trgom, te radova saobraćajnog i vanjskog uređenja prostora na lokalitetu Šahinagića ulica u Sarajevu.

"Međutim, kako ta procedura može trajati i do godinu dana, a nije sigurno ni da će pomenuto kreditno zaduženje Općina i dobiti, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić je predložio daubrzaju proceduru, da se raspiše Javni konkurs za pokretanje procedure kreditnog zaduženja Općine Stari Grad Sarajevo kod komercijalnih banaka u iznosu od pet miliona KM za realizaciju ovog projekta s obzirom na gorući problem parkiranja u općini Stari Grad", saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije