Vijećnici Naše stranke: Krše se pravila i procedure Gradskog vijeća

S. H.
Vijećnici Naše stranke: Krše se pravila i procedure Gradskog vijeća
Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas nije nastavilo rad konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća zbog nedostatka kvoruma.

Vijećnici Naše stranke, Demokratske fronte i Socijaldemokratske partije nisu prisustvovali ovoj sjednici zbog čega ona nije ni održana danas.

Kako je za Radiosarajevo.ba rekao Vibor Handžić, šef Kluba vijećnika, vijećnici Naše stranke bili su prisutni na ovoj sjednici, ali nisu željeli učestvovati jer smatraju da Gradsko vijeće krši procedure i akte koje je samo donijelo, prije svega Statut i Poslovnik Gradskog vijeća.

Handžić je naveo da se sve može riješiti na demokratski način, te da očekuju da se formira radni sastanak na kojem će se riješiti ovi problemi i da su oni spremni da se sjednica Gradskog vijeća održi što prije.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić je po prekidu zasjedanja pozvao predstavnike političkih subjekata koji participiraju u Gradskom vijeću na radni sastanak koji je uslijedio.

Nastavak Konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća će se održati kad se steknu uvjeti, saopćeno je iz Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije