Vedad Deljković tvrdi: Izglasan opoziv Ibrahima Hadžibajrića

1
Radiosarajevo.ba
Vedad Deljković tvrdi: Izglasan opoziv Ibrahima Hadžibajrića
Foto: Photojoiner / Vedad Deljković i Ibrahim Hadžibajrić

Na području sarajevske Općine Stari Grad, jutros je otvoreno 46 biračkih mjesta na kojima 36.193 glasača imalo priliku da se izjasni o opozivu načelnika te općine Ibrahima Hadžibajrića.

Vedad Deljković (DF), vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad na Facebook profilu objavio je da je izglasan opoziv Ibrahima Hadžibajrića. 

Objavu prenosimo u cijelosti:

Sarajevo International Guitar Festival: Ovacije i aplauz na koncertu gitaristkinje Kristine Varlid

Sarajevo International Guitar Festival: Ovacije i aplauz na koncertu gitaristkinje Kristine Varlid

"Danas je, po prvi put na području KS uspješno realizovan referendum, na kojem su se građani Općine Stari Grad izjašnjavali "ZA" ili "PROTIV" opoziva općinskog načelnika.. Prvi nezvanični podaci ukazuju da je ZA opoziv glasalo preko 70 posto glasača.

Hvala onima koji su pokazali hrabrost, kičmu i želju za pravdom i napretkom općine.
Uskoro javim kompletne rezultate, ovo su podaci osoba iz BM na preko 40 posto prebrojanih listića."

[facebook]https://www.facebook.com/vedad.deljkovic.7/posts/pfbid0YGdADEFtZ7MHh7MPyTEQuiP1xxRHCd2RdxKKiohWa2rfUhYEgkWxEdF75jWRkPscl[/facebook]

Biračka mjesta su zatvorena u 19.00 sati. Prvi rezultati očekuju se sedam sati nakon zatvaranja biračkih mjesta, a drugi rezultati narednog dana do 19.00 sati, kada će biti prebrojani glasovi dobijeni putem mobilnih timova, glasanje u odsustvu.

Konačni rezultati će biti najkasnije 30 dana od održavanja referenduma.

Podjsećamo, građani Općine Stari Grad Sarajevo danas, 23. jula odlučuju o opozivu općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića. Odluku o pokretanju postupka opoziva općinskog načelnika donijelo je Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo na vanrednoj sjednici održanoj 12. jula 2023. godine, te je formirana Komisija za provođenje tog postupka.

Da bi načelnik bio opozvan potrebno je da više od 50 posto građana koji su izašli na referendum glasa za opoziv načelnika.

Prema procjenama, provođenje postupka opoziva/referenduma koštat će između 120.000 i 150.000 KM, saopćeno je ranije iz Općine Stari Grad.

U slučaju oduzimanja mandata, CIK će donijeti odluku o provođenju vanrednih izbora u roku od 60 dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije