Obavještenje za Sarajlije: Večeras obustava saobraćaja zbog sanacije ceste i pruge

Radiosarajevo.ba
Obavještenje za Sarajlije: Večeras obustava saobraćaja zbog sanacije ceste i pruge

Iz Direkcije za puteve Kantona Sarajevo saopćeno je da večeras u 22 sata počinje sanacija pružnog prijelaza kod Energoinvesta – na spoju ulica Džemala Bijedića i Tvorničke.

Naime, zbog lošeg stanja tramvajske infrastrukture na spoju glavne gradske longitudinale i ulice Tvornička došlo je do pucanja asfalta uz šine. Planirano je da KJKP RAD izvrši uklanjanje postojećeg sloja asfalta kod pružnog prijelaza, zatim će KJKP GRAS izvršiti radove na saniranju asfaltnih šina, a potom će se izvršiti ponovno asfaltiranje pružnog prijelaza.

S obzirom da trenutno ne postoji mogućnost kvalitetnog saniranja asfalitnih šina, radovi koji će se izvršiti su privremenog karaktera, a u martu 2020. godine planiran je početak rekonstrukcije kompletne tramvajske infrastrukture, kada će biti urađeno i trajno rješavanje pružnog prelaza.

Za potrebe izvođenja navedenih radova će, u skladu s Rješenjem Ministarstva saobraćaja, biti u potpunosti obustavljen cestovni saobraćaj preko pružnog prijelaza, a saobraćaj će se preusmjeravati na alternativne pravce i to u večeras od 22 sati do sutra, 26. jula, ujutro u 7 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije