Važno obavještenje za građane: U ovom dijelu Sarajeva doći će do izmjene režima saobraćaja

0
Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje za građane: U ovom dijelu Sarajeva doći će do izmjene režima saobraćaja
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Saobraćaj u Sarajevu

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izdalo je Rješenje br. 04-23-8041-1/24 od 30.05.2024. godine kojim se odobrava KJKP "RAD" d.o.o. Sarajevo izmjena režima saobraćaja i režima potpune obustave saobraćaja po fazama na dijelu saobraćajnice Safeta Hadžića od spoja sa ulicom Kraljice Jelene do spoja sa ulicom Sulejmana efendije Musića, ukupne dužine 662 metra. Investitor projekta je Direkcija za puteve Kantona Sarajevo.

Potpuna obustava saobraćaja će se realizovati na dijelu saobraćajnice na kojem se izvode radovi u terminu od 23:00 do 05:30.

Radovi na rehabilitaciji pomenute dionice su počeli sinoć, 06.juna, a rok za realizaciju poslova je 75 dana (16.juli).

Bursać: Trojka guta baš veliku srpsko-hrvatsku žabu krastaču!

Bursać: Trojka guta baš veliku srpsko-hrvatsku žabu krastaču!

Uz napomenu da će uporedo sa rekonstrukcijom saobraćajnice vlasnici podzemnih instalacija obezbjediti potrebne dežurne ekipe u slučaju potrebne hitne intervencije.

Ovom odlukom se nastoji unaprijediti stanje infrastrukture i bezbjednost saobraćaja na navedenoj dionici, te se mole građani za strpljenje i poštivanje privremenih prometnih regulacija tokom trajanja radova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije