Važno obavještenje za demobilizirane borce Općine Centar

5
Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje za demobilizirane borce Općine Centar
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Općina Centar

U toku je revizija ostvarenog prava na egzistencijalnu naknadu za demobilisane borce, saopćeno je iz Općine Centar. 

Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, odnosno Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu Općine Centar počeo je sa procesom revizije spiskova korisnika prava na egzistencijalnu naknadu za demobilisane borce do 57 godina života.

Naime, Odredbama člana 10. Instrukcije o načinu izvršenja upravnih i stručnih poslova u postupku odlučivanja o pravu na novčanu egzistencijalnu naknadu demobiliziranih branilaca ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 33/22) propisano je da su općinske službe dužne vršiti reviziju korisnika prava na novčanu egzistenicjalnu naknadu.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

"Ovu reviziju Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu Općine Centar provodi službenim putem, što znači da svu potrebnu dokumentaciju za reviziju pribavljamo službenim putem.

U slučaju da je bilo nekih promjena u službenim evidencijama mi šaljemo obavijest korisniku ovog prava da nam dostavi novu dokumentaciju. Na ovaj način ćemo brže i efikasnije provesti reviziju koja nam je u obavezi jednom godišnje na osnovu kantonalnog Zakona o dopunskim pravima boraca odnosno na osnovu instrukcije Ministarstva za boračka pitanja KS.

U našim evidencijama posjedujemo spisak sa imenima 273 demobilisana borca koji ostvaruju navedeno pravo na egzistencijalnu naknadu, objasnio je Adis Adilović, šef Odsjeka za boračko-invalidsku zaštitu Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije