Važno obavještenje sarajevske Općine Centar: Privremena obustava izdavanja i ovjere ovih dokumenata

0
Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje sarajevske Općine Centar: Privremena obustava izdavanja i ovjere ovih dokumenata
Foto: Općina Centar / Ilustracija / Šalter sala

U srijedu, 15. marta 2023. godine u 11 sati planirano je otvaranje adaptirane šalter sale Općine Centar.

"S tim u vezi, obavještavamo građane da će zbog pripreme i puštanja u rad novog informacionog i red sistema doći do privremene obustave izdavanja uvjerenja i izvoda iz matičnih knjiga, te ovjere dokumentacije i legalizacije potpisa na svim lokacijama, i to u periodu od utorka, 14. marta 2023. godine od 12 sati do srijede, 15. marta 2023. godine do 12 sati.

Od srijede, 15. marta 2023. godine od 12 građani će sve usluge moći dobiti u šalter sali Općine Centar.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Da podsjetimo, projekat adaptacije i uređenja šalter sale zajednički su finansirali Općina Centar i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a u cilju omogućavanja bržeg i efikasnijeg pružanja usluga i povećanja zadovoljstva korisnika.

Realizacijom projekta adaptacije i uređenja šalter sale građanima će biti omogućena kvalitetnija i efikasnija usluga. Naime, pored dosadašnjih šaltera ovjere i izdavanja izvoda iz matičnih knjiga, novinu će predstavljati i šalteri pojedinih službi Općine gdje će građani moći dobiti uslugu u šalter sali bez potrebe da idu u prostorije službi Općine.

Pored usluga koje pruža Općina Centar Sarajevo građanima će također biti omogućeno i pružanje usluga predaje zahtjeva i preuzimanje dokumenta koji se odnose na evidenciju JMBG, prebivališta/boravišta, ličnih karata, vozačkih dozvola, putnih isprava, promjene ličnog imena i registracije motornih vozila.
Ovim putem molimo građane za strpljenje i razumijevanje jer će od srijede u šalter sali Općine Centar zasigurno dobiti kvalitetniju i efikasniju uslugu", saopćeno je iz Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije