Važno obavještenje iz Centrotransa: Evo do kada traje prodaja mjesečnih karti za maj

0
Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje iz Centrotransa: Evo do kada traje prodaja mjesečnih karti za maj
Foto: Centrotrans / Centrotrans

Iz kompanije Centrotrans oglasili su se saopćenjem kojim su obrazložili do kada i gdje će korisnici njihovih usluga moći kupiti mjesečne karte za maj.

Saopštenje firme za prevoz prenosimo u cjelosti: 

"Prodaja kupona i dopuna elektronskih kartica za sve kategorije putnika počinje u srijedu, 3. maja, i traje do utorka, 9. maja

Delić: BiH prva zemlja u svijetu koja je u pravo uvela dijete rođeno iz zločina ratnog silovanja

Delić: BiH prva zemlja u svijetu koja je u pravo uvela dijete rođeno iz zločina ratnog silovanja

Tim povodom, obavještavamo korisnike pretplatnih karata za kategorije penzionera, slijepih i slabovidnih lica da mjesečne karte iz aprila 2023. godine mogu dopuniti zaključno s 9. majem i da su iste obavezni produžiti za mjesec maj do navedenog roka.

Centrotransove mjesečne karte za penzionere za mjesec maj vrše se prema važećem tarifnom cjenovniku, u skladu sa Odlukom Vlade KS. Od 10. maja stare mjesečne karte i kuponi neće biti validni, te za korištenje javnog gradskog prevoza potrebno je imati validnu elektronsku mjesečnu kartu za mjesec maj.

Centrotrans obilježio Dan vozača i automehaničara: Nagrađeni najbolji uposlenici

Centrotrans obilježio Dan vozača i automehaničara: Nagrađeni najbolji uposlenici

Na osnovu Odluke Vlade Kantona Sarajevo, od 1. maja do 31. augusta godine studenti bez lične naknade mogu koristiti mjesečnu kartu. Mjesečne karte za maj moraju biti validirane, te iste nije potrebno produžavati svaki mjesec do kraja augusta 2023. godine. Za ovu kategoriju putnika mjesečne karte su u potpunosti subvencionirane od strane Kantona Sarajevo.

Đačke mjesečne karte za učenike I i II razreda srednje škole za ovu kategoriju putnika se validiraju na počeku drugog polugodišta i validne su tokom trajanja drugog polugodišta. Za ovu kategoriju putnika mjesečne karte su u potpunosti subvencionirane od strane Kantona Sarajevo.

Pored studenata, od 1. maja i učenici III i IV razreda srednje škole bez lične naknade mogu koristiti mjesečnu kartu, uz potvrdu iz škole o statusu redovnog učenika. Mjesečne karte za maj moraju biti validirane, te iste nije potrebno produžavati svaki mjesec do kraja augusta 2023. godine. Za ovu kategoriju putnika mjesečne karte su u potpunosti subvencionirane od strane Kantona Sarajevo.

Mjesečne karte za radnike moraju biti validirane zaključno s utorkom, 9. maja, u skladu sa važećim tarifnim cjenovnikom. Putnici iz kategorije nezaposleni kupovinu/validaciju svojih mjesečnih karata vrše zaključno s 9. majem u skladu sa važećim tarifnim cjenovnikom. Mjesečne karte za nezaposlene su validne kod oba prevoznika u Kantonu Sarajevo. 

Za plaćanje pojedinačne autobuske karte putem CentroCard beskontaktne kartice ili E-karte utvrđen je jedinstveni iznos od 5% popusta.

Centrotrans
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Centrotrans

Zamjenu, kupovinu i dopunu mjesečnog kupona putnici mogu izvršiti na sljedećim prodajnim mjestima:

  • Centroprint kiosci (Ilidža, Stup, Dobrinja, Nedžarići, Novi Grad, Baščaršija, Ciglane,
    Vogošća)
  • Autobuska stanica Sarajevo
  • Autobuska stanica Ilijaš

Korisnici svih ostalih pretplatnih karata mogu izvršiti dopunu/kupovinu kupona u periodu od
3. do 9. maja, a od 10. maja svi korisnici moraju imati mjesečnu kartu za mjesec maj", saopštili su iz Centrotransa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije