Važno obavještenje GRAS-a: Do 31. augusta izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza

Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje GRAS-a: Do 31. augusta izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza
Foto: Vlada KS / KJKP GRAS

Iz preduzeća KJKP GRAS obavijestili su da u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog radova na sanaciji i rekonstrukciji ulice Bolnička u period od 22. jula do 31. augusta 2019. godine doći do sljedećih izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza:

Autobuske linije 21 Vogošća, 21b Donja Vogošća, 22 Ilijaš, 29 Kamenica, te minibuske linije 68 Poljine i 69 Nahorevo umjesto sa terminala Sutjeska polazit će iz ulice Koševo (spoj ulica Alipašina i Bolnička). Autobuske linije 21, 21b, 22 i 29 u pravcu prema Vogošći odnosno Ilijašu i Kamenici, te minibuske linije 68 i 69 u pravcu prema Sutjesci kretat će se izmijenjenom trasom i to ulicom Patriotske lige – zatim krakom iste ulice pored stadiona Koševo – te Alipašinom ulicom”, saopćeno je.

Također, minibuske linije 64 Barice i 74 Sedrenik u pravcu prema terminalu Park dijelom će mijenjati trasu, te će saobraćati ulicama Bjelave i Džidžikovac.

Autobuska linija 20 Park - Jagomir mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će se iz ulice Patriotske lige uključivati u ulicu Alipašina, zatim polukružno okretati na Skenderiji (iz ulice Skenderija u ulicu Hamdije Kreševljakovića) i polaziti sa autobuskog stajališta u ulici Alipašina. Linije 14 Podhrastovi i 17 Breka u pravcu prema terminalu Dom Armije dijelom će mijenjati trasu, te će se iz ulice Bolnička uključivati u ulicu Alipašina, a zatim saobraćati ustaljenom trasom”, dodaje se.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije