Važna obavijest: Sutra izmjena režima saobraćaja u centru Sarajeva

0
Radiosarajevo.ba
Važna obavijest: Sutra izmjena režima saobraćaja u centru Sarajeva
Foto: Dž. K. / Narodno pozorište u Sarajevu

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Narodnom pozorištu Sarajevo za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulicama Branilaca Sarajeva i Kulovića, radi izvođenja mjuzikla Kosa na Pozorišnom trgu Susan Sontag.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se iz potpune obustava saobraćaja sutra (petak), 24. juna 2022. godine u terminu od 19:45 do 22:00 sata, osim vidljivo označenih i/ili najavljenih vozila organizatora i vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH u sljedećim ulicama:

Branilaca Sarajeva - na dijelu od raskrsnice sa ulicom Ćemaluša do raskrsnice sa ulicom Radićeva,

Kulovića - na dijelu od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicom Maršala Tita.

"Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja sigurnih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovní režim saobraćaja", saopćeno je danas.

Saobraćajnica Ćemaluša za vrijeme obustave saobraćaja privremeno će biti pretvorena u jednosmjernu suprotno u odnosu na redovan režim odvijanja saobraćaja.

U istoj se zabranjuje parkiranje te nadolazeći saobraćaj iz ulice Branilaca Sarajeva preusmjeriti desno ulicom Ćemaluša u ulicu Titova, a sve putem službenih lica MUP-a Kantona Sarajevo.

Alternativni pravci kretanja na dijelu potpune obustave saobraćaja su saobraćajnice koje se ukrštaju sa obustavljenom saobraćajnicom.

Taksi štand u ulici Branilaca Sarajeva u neposrednoj blizini Narodnog pozorišta za vrijeme izmjene režima saobraćaja bit će dislociran na prvi susjedni štand.

Prema rješenju Ministarstva, radi funkcionalnog i sigurnog odvijanja saobraćaja, u odobrenom periodu, potrebno je izvrštiti privremeno izmještanje terminala Dom Armije kao i osigurati prisustvo nadležne službe svih operatera javnog gradskog prevoza putnika, koji će vršiti izmjenu režima linijskog javnog gradskog prevoza.

GRAS

U međuvremenu je došlo i obavještenje iz GRAS-a u kojem se navodi da će doći do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza putnika:

- Autobuske linije 14 Dom Armije - Podhrastovi, 16 Dom Armije - Bare, 16b Dom
Armije - Koševsko Brdo i 17 Dom Armije – Breka umjesto sa Doma Armije polazit
će sa terminala Drvenija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije