Važna informacija za građane: Naredna dva dana obustava saobraćaja zbog koncerta u centru Sarajeva

4
Radiosarajevo.ba
Važna informacija za građane: Naredna dva dana obustava saobraćaja zbog koncerta u centru Sarajeva
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Novi tramvaji na šinama

Obustave saobraćaja i parkiranja 24. jula 2024. od 10 sati do 25. jula do četiri sata na saobraćajnici Ćumurija od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina Bana do spoja sa ulicom Zelenih beretki. (Kod hotela Central).

Razlog privremene obustave saobraćaja je održavanje koncerta u ulici Zelenih beretki na kojem nastupa grupa Zoster, a predgrupa će biti bend Individua.

Koncert se dešava u organizaciji Bosanskog kulturnog centra KS u okviru festivala Baščaršijske noći, a pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad Sarajevo, Grada Sarajeva, Federalnog ministarstva okoliša i turizma i u partnerstvu sa Turističkom zajednicom KS/Visit Sarajevo.

Drama na Jadranskom moru: Maloljetnog turistu na dasci otpuhao vjetar, policija ga spašavala

Drama na Jadranskom moru: Maloljetnog turistu na dasci otpuhao vjetar, policija ga spašavala

Regulaciju toka saobraćaja, na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne prvace, vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja sigurnosnih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćanja.

Zoster je bosanskohercegovačka grupa iz Mostara, osnovana 2000. godine. Zoster je objavio pet albuma koje karakteriziraju razni muzički žanrovi od reggae, ska, rock, blues, popa, a kroz sve žanrove kantautor Mario Knezović, autor muzike, teksta i frontmen, poetski i prirodno je stigao do vlastitoga autentičnog izraza, koji je najviše obilježio grupu Zoster.

Zoster je u septembru 2023. godine objavio svoj dugoočekivani peti studijski album Najgori koji je odlično prihvaćen kako od strane publike tako i od strane muzičke kritike.

Pored samostalnih kocerta grupe Zoster koje su imali, pa skoro u svim većim gradovima u regiji, svirali su i u Barceloni, Parizu, Beču, Zurihu, Amsterdamu, Geteburgu, New Yorku, Londonu, Tilburgu, Baselu, Malmeu, a odsvirali su i većinu festivala u regiji: Exit festival u Novom Sadu, InMusic Festival u Zagrebu, Sarajevo film festival, Lake fest Nikšić, Jazz fest Sarajevo, Soča Reggae Riversplash music festival, Seasplash Pula, OK Fest Tjentište, Arsenal fest Kragujevac, Bedem fest Nikšić, Love fest Vrnjačka Banja, Mostar Summer Fest ...

Trenutnu postavu grupe čine: Mario Knezović – vokal, Silvije Nuić – gitara, Adis Sirbubalo – klavijature, Nikola Galić – bas, Anes Beglerbegović – bubnjevi i Borjan Milošević - tonac.

Predgrupa na koncertu će biti Individua, alt punk bend osnovan 2019. godine u Sarajevu. Još od samog početka grupa se nastojala baviti autorskim radom i vrlo brzo su na nastupima počeli svirati isključivo samo autorski materijal. U svojim pjesmama članovi Individue se ne drže jednog žanra i zvuka i vrlo su otvoreni ka eksperimantisanju i traganju za zvukom koji će najbolje pristajati energiji teksta i poruci koju se trude da prenesu. Dosadašnji radovi Individue se najviše odlikuju mješavinom post punk i indie zvuka. Za sebe vole reći da su audio-vizuelno-literarni projekat budući da se u svoje performanse trude uključiti nekoliko vrsta umjetnosti i tako pokušati prenijeti poruku na više načina i pokazati da je moguće biti i više od benda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije