Uveličano sjećanje na polazak Igmanskog marša iz Vogošće

Fena
Uveličano sjećanje na polazak Igmanskog marša iz Vogošće
U organizaciji Udruženja antifašista i boraca NOR-a Općine Vogošća obilježena je 75. godišnjica polaska legendarnog Igmanskog marša i sjećanje na formiranje 1. Crnovrške partizanske čete 1945. godine.

Članovi tog udruženja položili su cvijeće kod spomen-ploče na Grabljivoj njivi odakle je i krenula kolona Igmanskog marša iz Vogošće te 1942., a nakon odavanja počasti formirana kolona je marširala do ulice Spasoja Blagovčanina do br. 48 gdje se nalazi spomen-obilježje podignuto upravo na mjestu kuda je prošla kolona Igmanskog marša. Na lokalitetu ispred spomen-obilježja upriličen je prigodan program, a brojne delegacije položile su cvijeće.

U ime Općine Vogošća prisutnima se obratio pomoćnik načelnika Općine Vogošća za boračko-invalidsku zaštitu Zijad Kadrić, dok je predsjednik UABNOR-a Općine Vogošća Refik Softić u svom obraćanju još jednom ukazao na značaj obilježavanja datuma Narodnooslobodilačke borbe.

Hladnoća i minusi nisu spriječili brojne delegacije udruženja antifašista i boraca NOR-a da dođu i uveličaju sjećanje na polazak Igmanskog marša iz Vogošće. Među njima su bili prijatelji Vogošćana iz Goražda, Tuzle, Olova, većine općina KS, ali i iz hercegovačkog kraja, saopćeno je iz Kabineta načelnika Vogošće. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije