Uvedena telefonska linija za hitne prijave: Napad psa možete prijaviti do 22 sata

Radiosarajevo.ba
Uvedena telefonska linija za hitne prijave: Napad psa možete prijaviti do 22 sata

Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajeva je radi uklanjanja opasnih, agresivnih i bolesnih pasa lutalica na području Kantona Sarajevo aktivirala dodatne telefonske linije za hitne prijave napada napuštenih pasa.

Tako će u terminu od osam do 16 sati građani KS-a prijave mogli izvršiti pozivom na dežurni telefon 033 770-156.

Osim ovog broja, od osam do 22 sata u funkciji će biti i mobilni brojevi 061 145-508 i 061 160-926.

Obrazac prijave napada napuštenih pasa moguće je preuzeti i na portalu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (http://kuip.ks.gov.ba/) u kategoriji “Obrasci”. Ispunjen obrazac može se poslati i putem službenog maila Uprave kuip@kuip.ks.gov.ba

Nakon dojave o napadu psa, kantonalni veterinarski inspektori će dati nalog za hvatanje agresivnog pasa higijenskim servisima za hvatanje pasa lutalica u sastavu KJKP “Rad” i JP "LOKOM" d.o.o. 

Prilikom intervencije hvatanja pasa, osim inspektora i zaposlenika higijenskog servisa, bit će prisutni i pripadnici MUP-a KS-a. Nakon hvatanja, agresivni psi će biti podvrgnuti veterinarskoj obradi ili eutanaziji u područnim veterinarskim ambulantama.

Neškodljivo uklanjanje leševa obavljat će zaposlenici KJKP “Rad” na prostoru sanitarne deponije u Smiljevićima, također pod nadzorom kantonalnog veterinarskog inspektora. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije