Utkali svoje živote na obroncima Bjelašnice i Treskavice: Odata počast Lastama

0
Radiosarajevo.ba
Utkali svoje živote na obroncima Bjelašnice i Treskavice: Odata počast Lastama
Foto: Facebook / Odata počast Lastama

Polaganjem cvijeća na spomen-obilježje na Bijelim vodama obilježena je godišnjica pogibije šehida i boraca Odreda policije za specijalne namjene "Lasta".

"Pripadnici Odreda policije za specijalne namjena 'Lasta' i članovi porodica šehida i palih boraca danas su učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast našim Zlatnim Lastama koji su utkali svoje živote na obroncima Bjelašnice i Treskavice.

Danas smo se sa tugom i ponosom sjetili naše braće kojima je smrt za domovinu bila draža od vlastitog života. Neka Vam je vječiti rahmet i slava", napisali su na svojoj Facebook stranici iz Udruženja veterana odreda policije za specijalne namjene - Lasta.

U borbama za oslobađanje teritorije općine Trnovo živote su položili: Antonio Badrov, Edin Duhović, Saša Petrović, Senad Džaferović, Ibrahim Ganić, Hazim Katkić, Suhbija Pribišić i Avdo Šabanović, koji su posthumni nosioci najvećeg ratnog priznanja "Zlatana policijska značka".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije