Usporeno saobraćanje u ulicama Hasana Kikića i Josipa Štadlera

Radiosarajevo.ba
Usporeno saobraćanje u ulicama Hasana Kikića i Josipa Štadlera

Na putnim pravcima u BiH koji prolaze kroz usjeke BIHAMK i ovoga jutra upozorava na moguće odrone kamenja na kolovoz, a izdvajaju se putevi: Sarajevo-Foča, Bugojno-Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila, te napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. 4.   

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci), izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Radovi na magistralnim putevima

M-16 U Karanovcu, na raskrsnici s regionalnim putem R-414, radovi na mostu, saobraćaj preko mosta dozvoljen vozilima do 5 tona i visine  do 2,80 m.

M-17 Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Radovi u Kantonu Sarajevo

U toku su radovi na vijaduktu (u sklopu gradnje A-1), zbog čega se na saobraćajnici Stup-Bojnik (u naselju Bojnik) saobraća naizmjenično-jednom trakom  (postavljeni semafori).

Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, zauzeta je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici s ulicom Nikole Šopa).

Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmijenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama Hasana Kikića i Josipa Štadlera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije