Usporen saobraćaj u Vilsonovom šetalištu

Radiosarajevo.ba
Usporen saobraćaj u Vilsonovom šetalištu

Ovog jutra nema vanrednih ograničenja u saobraćaju na putnim pravcima u BiH, javlja Informativni centar BIHAMK-a.

Vozi se po suhom i mjestimično mokrom kolovozu uz kraće zastoje na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Odroni kamenja na kolovoz mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, pa se vozači pozivaju na opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu i napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

Povremene obustave saobraćaja zbog deminiranja terena, aktuelne su na magistralnim putevima M-20 Foča-Ustikolina (u mjestu Filipovići) i M-14.1 Bosanski Brod-Odžak (u naselju Šikare).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Radovi u Kantonu Sarajevo

U toku su radovi na vijaduktu (u sklopu gradnje A-1), zbog čega se na saobraćajnici Stup-Bojnik (u naselju Bojnik) saobraća naizmjenično-jednom trakom (postavljeni semafori).

Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, zauzeta je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici s ulicom Nikole Šopa).

Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmijenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama Vilsonovo šetalište  (od 08 do 16 sati), Hasana Kikića i Josipa Štadlera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije