Uprkos zagađenju: Ništa od ranijeg završetka škole

Radiosarajevo.ba
Uprkos zagađenju: Ništa od ranijeg završetka škole

U pauzi zasjedanja Skupštine Kantona Sarajevo održana je sjednica Vlade KS na kojoj je odlučeno da će se do kraja polugodišta nastavni proces u školama Kantona odvijati prema planiranom školskom kalendaru i pored nepovoljnih vremenskih prilika, javlja Fena.

Uzimajući u obzir da je srijeda, 25. decembra 2013. godine, neradni dan u školama Kantona, a da se za četvrtak, 26. decembra, najavljuju promjene vremenskih prilika, nastavni proces do kraja prvog polugodišta neće se prekidati.

Rečeno je i da se shodno preporukama Zavoda za javno zdravstvo KS, u danima prekomjernog zagađenja zraka boravak djece na otvorenom prostoru tokom nastavnog procesa treba svesti na najmanju moguću mjeru.

Podsjećamo, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo Dževad Hodžić predložio je danas na sjednici da nastava na području Kantona bude završena ranije od planiranog, odnosno do 25. ili najkasnije 27. decembra zbog velikog zagađenja zraka u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije