Uposlenici GRAS-a protestiraju u krugu poduzeća

Radiosarajevo.ba
Uposlenici GRAS-a protestiraju u krugu poduzeća

Radnici GRAS-a danas će u 13 sati ispred upravne zgrade poduzeća organizirati protest, potvrdio je za Fenu predsjednik Sindikata komunalne privrede GRAS-a Adnan Himzanija. 

"Protest pravimo jer nismo dobili januarsku plaću i zato što smo dobili lažna obećanja od zastupnika u Skupštini KS-a, obećanja o nečemu što evo nije ugrađeno u budžet. Ti protesti neće trajati dugo, ali zato naredne sedmice planiramo proteste ispred zgrade Vlade KS-a i ti protesti će duže trajati", rekao je Himzanija. 

On je kazao da Sindikat i radnici traže od Uprave GRAS-a, kao što su tražili i od zastupnika u Skupštini KS-a, da im se dozvoli da rade komercijalno kao što radi Centrotrans ili druge firme koje se bave prijevozom građana. 

Kako je najavljeno, danas će u GRAS-u biti održana i konferencije za novinare na kojoj će biti saopćeno više detalja o protestnim okupljanjima radnika tog poduzeća. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije