Učenici OŠ Dobroševići u novim kabinetima i učionicama do novih znanja

Radiosarajevo.ba
Učenici OŠ Dobroševići u novim kabinetima i učionicama do novih znanja
Nakon dvije godine završeni su radovi na izgradnji novog dijela školskog objekta Osnovne škole Dobroševići u općini Novi Grad, čime je riješen dugogodišnji problem nedostatka prostora za odvijanje nastavnog procesa za oko 531 učenika.

"Dobili smo šest novih, potpuno opremljenih kabineta i to fizike, hemije, biologije, tehničke kulture, infomatike i jezika, te osam učionica u kojima će se moći održavati nastava onako kako to naši učenici i zaslužuju", istaknuo je v.d. direktor škole Duran Mrnđić.

Dogradnju škole zajednički su finansirali Općina Novi Grad i Kanton Sarajevo sredstvima u iznosu 2.200.000, dok je kuvajtska firma Aljazeera, koja je u Dobroševićima izgradila rezidencijalno naselje, za projekt izdvojla 300.000 KM.

Po riječima načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića, svi građevinski radovi su bili okončani do početka školske godine, ali je rok za stavljanje u funkciju ovog dijela objekta nažalost prolongiran dvadesetak dana zbog jedne ponovljene tenderske procedure.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović je najavio da će Kanton Sarajevo u saradnji s Općinom osigurati neophodna sredstva i za izgradnju fiskulturne sale u ovoj školi, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije