Pogledajte kako napreduju radovi na novom kružnom toku u Sarajevu

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako napreduju radovi na novom kružnom toku u Sarajevu
Foto: Ministarstvo saobraćaja KS / Radovi na kružnom toku

U toku su radovi na novom kružnom toku u u ulici Džemala Bijedića, u Sarajevu.

Ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo Adnan Šteta u svojoj objavi je informisao građane o napretku radova.

"Postavlja se prvi sloj asfalta na novom kružnom toku u ulici Džemala Bijedića, u ovoj godini će se od Grasa moći voziti na autoput.

Važna informacija: Od večeras kreće obaranje pritiska vode u ovim dijelovima Sarajeva

Važna informacija: Od večeras kreće obaranje pritiska vode u ovim dijelovima Sarajeva

Počelo je postavljanje prvog sloja asfalta na novoizgrađenom kružnom toku u ulici Džemala Bijedića, koji spaja ulicu Ive Andrića, Džemala Bijedića i IX transverzalu.

Nakon što se završi postavljanje prvog sloja asfalta, uslijedit će radovi na postavljanju nove rasvjete, uređenju humusa i radovi na trotoarima, kako bi sve bilo spremno za završni sloj asfaltiranja i završetak radova, o čijem ćemo terminu javnost blagovremeno obavijestiti.

Ovaj kružni tok je još jedan veliki projekt Ministarstva saobraćaja koji će činiti veliku cjelinu: od Grasa do autoputa.

Postavlja se prvi sloj asfalta na novom kružnom toku u ulici Džemala Bijedića, u ovoj godini će se od Grasa moći voziti...

Posted by Adnan Šteta on Monday, June 24, 2024

Šta smo izgradili u toj cjelini? Proširili saobraćajanicu u ulici Džemala Bijedića sa dvije na četiri trake, izgradili kružni tok na tom dijelu, kao i kružni tok kod Grasa. Izgrađen je most. Gradi se saobraćajnica sa četiri trake koja spaja IX transverzalu i Autoput, kao i kružni tok na IX transverzali.

Svi ovi projekti zajedno čine jednu cjelinu koja će rasteriti gužve i omogućiti kvalitetniju povezanost sa autoputem i unaprijediti kvalitet života. Na svim navedenim projektima bilo je mnogo izazova, jedan po jedan projekt smo završavali, tako da će cjelina od Grasa do Autoputa u potpunosti biti u ovoj godini biti na raspolaganju svim građanima", objavio je Šteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije