U Službenom listu KS objavljen Zakon o visokom obrazovanju

Radiosarajevo.ba
U Službenom listu KS objavljen Zakon o visokom obrazovanju
Arhiv / Univerzitet u Sarajevu
U Službenom listu Kantona Sarajevo objavljen je Zakon o visokom obrazovanju koji je Skupština KS usvojila na sjednici održanoj 31. jula 2017. godine.

"Nakon uloženog ogromnog truda i borbe tokom posljednjih godinu i pol na izradi Zakona, ali i nakon nekoliko intervencija SPUS-a, novi Zakon o visokom obrazovanju KS danas je konačno objavljen u Službenim novinama KS!

Zakon na snagu stupa za osam dana od dana objavljivanja i od tog dana se ima i mora poštovati. Vjerujemo da ćemo imati podršku i razumijevanje akademske zajednice u provođenju zakonskih odredbi koje su u interesu studenata, te da neće biti nikakvih opstrukcija i samovoljnih tumačenja roka primjene ovoga zakona.

Apelujemo na matične asocijacije studenata na fakultetima da nadgledaju poštivanje odredbi novog Zakona i o eventualnim kršenjima obavjeste Ministarstvo za obrazovanje nauku i mlade KS!", navodi se u saopćenju Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS-a).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije