U Sarajevu danas izmjena režima saobraćaja zbog skupa podrške Srebrenici i Palestini

2
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu danas izmjena režima saobraćaja zbog skupa podrške Srebrenici i Palestini
Foto: Ministarstvo saobraćaja KS / Izmjene režima saobraćaja

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Udruženju Međunarodne organizacije za razvoj-ODI za privremenu izmjenu režima saobraćaja 1. juna 2024. godine od 18:00 do 21:00, preko mosta Novi most “Vijećnica” i dijelu ulice Obala Isa bega Ishakovića - Općina Stari Grad, neposredno uz Trg Prve brigade policije.

Izmjena režima saobraćaja je zatražena radi održavanja događaja mirnog okupljanja - Skup podrške Palestini i sjećanje na Srebrenicu. Saglasnost je data uz uslov da se obezbijedi neometanan ulazak u javnu garažu na ovom području.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od obustave saobraćaja za vrijeme mirnog okupljanja, uz obavezu usmjeravanja saobraćaja u alternativne pravce, a u skladu sa operativnom procjenom MUP-a KS. Obustava se ne odnosi na vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Policija sa novim informacijama: Poznat identitet ranjene osobe u Sarajevu

Policija sa novim informacijama: Poznat identitet ranjene osobe u Sarajevu

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja bezbjednih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije