U sarajevskom naselju Dobrinja pronađena nestala djevojčica Adelisa Čelić

E. H.
U sarajevskom naselju Dobrinja pronađena nestala djevojčica Adelisa Čelić
Djevojčica s poteškoćama u razvoju Adelisa Čelić, koja je 12. januara nestala na području općine Ilidža, pronađena je večeras u sarajevskom naselju Dobrinja.

Nakon trodnevne potrage, pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite pronašli su je u naselju Dobrinja, gdje se skrivala od potrage, potvrdio je za Radiosarajevo.ba direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak.

"Djevojčica se tri dana skrivala i mi smo kroz ta tri dana imali brojne dojave te su naši ljudi sve vrijeme bili na terenu, na mjestima gdje bi ona mogla biti. Na kraju, dobili smo dojavu kako je danas viđena na Željezničkoj stanici, gdje je prikupljala novac i raspitivala se za autobus prema Donjem Vakufu. Tamo se željela prebaciti kod neke prijateljice", pojasnio nam je Solak.

Dodao je i kako je djevojčica, nakon što nije uspjela skupiti novac, krenula ka bivšoj hraniteljskoj porodici na Dobrinji, gdje je i pronađena.

"Djevojčica je večeras pronađena i sada je na sigurnom. S njom su socijalni radnici koji će, kroz dalje procedure, odlučiti šta će s njom biti, a naši pripadnici su svoj posao obavili jako dobro", dodao je Solak.

Podsjećamo, riječ je djevojčici čiji je nestanak prijavljen u petak, a prijavila ga je hraniteljska porodica u kojoj je ova djevojčica sa poteškoćama u razvoju živjela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije