! / U općini Novo Sarajevo uskoro vakcinacija građana po mjesnim zajednicama

06. 12. 2021. u 12:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Općina Novo Sarajevo u saradnji sa Javnom ustanovom Dom zdravlja Kantona Sarajevo od 13. decembra ove godine organizirat će vakcinaciju protiv COVID-19 za građane padinskih naselja Općine Novo Sarajevo.

Vakcinacija će se vršiti u objektima novosarajevskih mjesnih zajednica Pofalići I, Pofalići II, Velešići, Gornji Velešići, Gornji Kovačići, Hrasno brdo i Vraca.

Građanima će biti na raspolaganju vakcine Pfizer, Sinopharm i Moderna.

Tačan raspored i termini vakcinacije bit će objavljeni do 10. decembra na web stranici Općine, oglasnim pločama Općine i mjesnih zajednica i putem medija.

"Sa ciljem da se građanima omogući još lakši i brži način obavljanja vakcinacije, Općina Novo Sarajevo je prva lokalna zajednica u Kantonu Sarajevo koja je pokrenula vakcinaciju u mjesnim zajednicama. Nakon padinskih naselja, planirana je i vakcinacija u preostalim mjesnim zajednicama na području Općine.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, Hasan Tanović poručuje građanima da dođu i da se vakcinišu, jer to je najdjelotvorniji način zaštite od ove bolesti i najučinkovitiji način suzbijanja širenja pandemije", navodi se u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA