U nedjelju nestabilno vrijeme, poslijepodne pljuskovi

Radiosarajevo.ba
U nedjelju nestabilno vrijeme, poslijepodne pljuskovi

U Bosni i Hercegovini sutra će biti nestabilno vrijeme. Više sunčanog vremena prijepodne.

Sredinom dana i poslijepodne se očekuju pljuskovi i grmljavina u većem dijelu zemlje. Bez padavina na jugu Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini jugozapadnog smjera, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne je moguć pljusak kiše. Jutarnja temperatura zraka oko 13 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka oko 26. 

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana i poslijepodne u većem dijelu zemlje je bilo lokalnih pljuskova i grmljavine.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Kupres 17, Srebrenica 18, Sokolac 19, Livno i Sanski Most 24, Gradačac i Trebinje 25, Bihać, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Tuzla i Zvornik 26, Sarajevo, Goražde i Stolac 27, Mostar i Banja Luka 28 i Zenica 29, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije