U Kantonu Sarajevo javne garaže na 12 lokacija

Fena
U Kantonu Sarajevo javne garaže na 12 lokacija
/ Ilustracija
U Kantonu Sarajevo kapacitet javnih garaža koje se nalaze na 12 lokacija u Dobrinji, Saraj-Polju i na Ciglanama je 2.300 natkrivenih i 1.600 garažnih mjesta na otvorenom - etažnom dijelu javne garaže.

"Popunjenost etažnog dijela u javnim garažama u Saraj-Polju je 58 posto, Dobrinji 13 i Ciglanama 86 posto, dok u prizemnom dijelu popunjenost kapaciteta u Saraj-Polju je 99, Dobrinji 86 i Ciglanama 94 posto", kazao je Feni glasnogovornik KJKP "Rad" Mirza Ramić.

Istakao je da su sredstva koja se prihoduju od spomenutih zakupnina dovoljna kako bi se pokrili troškovi za vodu, struju, plaće radnika i održavanje čistoće.

"Ulaganje u javne garaže koristi se za tekuće održavanje, dok novca za druga kapitalna ulaganja nema", ističe Ramić. 

Po njegovim riječima, KJKP "Rad" je odgovorno za vozilo koje se nalazi unutar javnih garaža ukoliko se desi da veći predmet padne na vozilo i ošteti ga, tada dolazi policija, pravi zapisnik, korisnik od svoje osiguravajuće kuće naplaćuje odštetu, a osiguranje od "Rada".

KJKP "Rad" je odgovorno za sprečavanje otuđivanja vozila, ali nije odgovorno za slučajeve kada drugo vozilo s parkinga načini štetu, poručuju iz tog preduzeća.

Ramić je naglasio da javna garaža nije namijenjena samo i isključivo za stanare, tako da svako može podnijeti zahtjev za parking u javnoj garaži, ukoliko ima slobodnih mjesta.

Dodaje da se svakom korisniku prije potpisivanja ugovora pokaže parking, a zatim po pristanku korisnika se potpisuje ugovor za korištenje.

"Prije 20 dana Kantonalna komunalna inspekcija je obavila pregled svih 12 lokacija i konstatovala da nema otpada", kazao je Ramić, dodavši da svaki mjesec ta inspekcija dolazi u obilazak javnih garaža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije