U Doboju se gradi igralište za djecu s teškoćama u razvoju

Radiosarajevo.ba
U Doboju se gradi igralište za djecu s teškoćama u razvoju

U Doboju će biti izgrađeno igralište za djecu s posebnim potrebama, a projekat vrijednosti 96.000 KM zajedničkim snagama realizuju gradska uprava, Fondacija Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama i Fudbalski savez BiH, javlja Srna.

Sredstva su obezbijeđena iz UEFA Fonda za društvenu odgovornost i socijalnu osjetljivosti u iznosu od oko 66.000 KM i gradske uprave Doboj u iznosu od oko 30.000 KM.

Koordinator za infrastrukturu stadiona i bezbjednost Fudbalskog saveza BiH Nihad Hodžić rekao je novinarima da će biti izgrađena dva polivalentna tipa igrališta prilagođena tipu korisnika, koji trebaju biti u funkciji do kraja maja ove godine.

On je naveo da osim Doboja, ugovor ovog tipa potpisan i s opštinama Trebinje, Mostar, Istočno Sarajevo, Donji Vakuf, Doboj Istok i Cazin.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić rekao je da će korisnik igrališta biti Fondacija Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama, a grad Doboj preuzima obavezu o njegovom održavanju.

Direktor ove fondacije Slobodan Mitrović izjavio je da će izgradnja ovih objekata imati višestruku namjenu i dodatno doprinijeti kvalitetnijoj socijalizaciji ove kategorije djece.

Igralište će se nalaziti u neposrednoj blizini dobojske Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije