U BiH se saobraća bez dužih zastoja

Radiosarajevo.ba
U BiH se saobraća bez dužih zastoja

Saobraćaj se ovoga jutra na većini puteva u BiH odvija bez dužih zastoja, po mjestimično vlažnom kolovozu.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajaju se putni pravci Sarajevo-Kakanj i Tuzla-Doboj. 

Zbog niskih temperatura, moguća je mjestimična poledica na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, učestali su odroni kamenja na kolovoz, a izdvajaju  se putni pravci Sarajevo-Foča, Novi Travnik-Bugojno i Travnik-Banja Luka.

Ekipe putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, a na vozače se apeluje da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na vijaduktu "Bijela" (M-17 Jablanica-Mostar), saobraćaj je preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini i odvija se usporeno uz naizmjenično propuštanje vozila u intervalima od 15 minuta. Usporeno se saobraća i na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, a izdvajaju se  putni pravci Sarajevo-Tuzla i Jajce-Banja Luka.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije