U BiH povoljni uvjeti za vožnju, slabiji promet vozila

Radiosarajevo.ba
U BiH povoljni uvjeti za vožnju, slabiji promet vozila

Povoljni uvjeti za vožnju i slabiji promet vozila karakteriziraju jutros saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na magistralnom putu M-14.1 Brčko - Lončari, kao i na regionalnim putevima: R-458 Lopare - Gornja Tuzla, R-454 Bratunac - Drinjača, R-454 Fakovići - Skelani i R-455a Šekovići - Kaštelj.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-18 Tuzla - Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tone, dok putnička vozila saobraćaju uz povremene obustave u trajanju do pola sata.

Počela je i sanacija mosta (preko rijeke Vrioštice) na magistralnom putu M-6 Ljubuški - Grude tako da putnička vozila saobraćaju jednom trakom, dok su vozila preko 3,5 t preusmjerena na regionalni put R-422 Ljubuški - Humac - Orahovlje - Grude.

Na dionicama: M-4 Simin Han - Kalesija (u mjestu Babajići) i M-14.1 Odžak - Bosanski Brod obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. Na regionalnom putu R-467 Olovo - Ribnica, saobraćaju putnička vozila i teretna vozila do 12 tona ukupne mase.

Usporeno - jednom trakom, saobraća se i na magistralnim putevima: M-17 Maglaj - Doboj, M-18 Kladanj - Olovo, M-19 Zvornik - Bijeljina (na dionici Donji Šepak - Debela Međa), M-4 Zvornik - Kalesija (na dionici Karakaj - Caparde), M-20 Bileća - Gacko (Stepen) i M-16.1 Klašnice - Prnjavor (u Čardačanima).

Granični prijelazi Bosanski Šamac i Brčko i dalje su zatvoreni za saobraćaj. Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

RADOVI:

Autoput Banja Luka - Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci), izmijenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. 

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-4 

Simin Han - Kalesija, zbog većeg odrona u mjestu Babajići teretna vozila ne mogu saobraćati, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. 

M-6.1 

Bosansko Grahovo - Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-14.1 

Bosanski Brod - Odžak u mjestu Velika Brusnica, zbog oštećenja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-17

Doboj - Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažiranih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18

Kladanj - Olovo - zbog sanacije mosta preko Ujića rijeke saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini - Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

M-20 

Bileća - Gacko (lokalitet Stepen), zbog opasnosti od odrona kamenja na kolovoz, saobraća se usporeno - jednom trakom uz postavljenu privremenu signalizaciju. 

REGIONALNI PUTEVI

R-445 Semizovac - Podlugovi (skretanje za Nebočaj) u toku su sanacioni radovi, saobraća se usporeno.

KANTON SARAJEVO:

- Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale, mijenja se režim saobraćanja na dijelu ulice Terezije(dionica od zgrade Ceste FBiH do spoja s ulicom Zagrebačka) i ulici Zagrebačka (na dijelu od raskrsnice s ulicom Vrbanja do raskrsnice s ulicom Derviša Numića - na ovoj dionici saobraćaj se ograničava na dvije trake za odvijanje saobraćaja u oba smjera).

- U toku su sanacioni radovi na mostu u ulici Hamze Hume (most na Skenderiji), zbog čega je otežano saobraćanje vozila i pješaka. 

- Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, promet vozila iz pravca Ilidže prema Rajlovcu i aerodromu, kao i iz pravca Rajlovca i aerodroma prema Centru, preusmjeren je na novoizgrađenu rampu. Zauzeta je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici s ulicom Nikole Šopa).

- Zbog izvođenja radova usporeno se saobraća u ulicama:  Topal Osman Paše kod br. 22, Džemala Bijedića kod br. 117, Barice i Hasana  Kikića, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije