Nevrijeme u Sarajevu: Stablo se obrušilo, zatvorena saobraćajna traka

0
Radiosarajevo.ba
Nevrijeme u Sarajevu: Stablo se obrušilo, zatvorena saobraćajna traka
Foto:Facebook / Obrušavanje stabla

Bosnu i Hercegovinu nakon toplotnog udara danas je zahvatilo grmljavinsko nevrijeme praćeno vjetrom i kišom, dok je u nekim gradovima bilo propraćeno i gradom.

Tokom nevremena u glavnom bh. gradu Sarajevo, ekipa preduzeća KJKP Park specijalizirana za njegu i zaštitu stabala, koja djeluje i u sastavu Civilne zaštite upravo izvršila je intervenciju i uklanjanje polomljenog stabla.

Dogodilo se u ulici Hamdije Čemerlića, preko puta benzinske pumpe Energopetrol, u kojoj je jedna saobraćajna traka trenutno zatvorena za promet.

Obrušavanje stabla  - undefined

Foto:Facebook: Obrušavanje stabla

Dio stabla obrušio se na trotoar, biciklističku stazu i saobraćajnicu.

KJKP Park je na svom Facebook profilu podijelio fotografije intervencije njihovih radnika. 

"Saobraćaj je zatvoren u jednoj kolovoznoj traci i pješačkoj zoni, a po pozivu PU Novo Sarajevo ekipa preduzeća Park s mehanizacijom je odmah izašla na teren i vrši orezivanje oborene drvne mase i njeno uklanjanje sa saobraćajnice.

Saobraćaj će nakon što polomljeni dio stabla bude orezan i uklonjen s asfalta biti ponovo u funkciji i ovim dijelom saobraćajnice, a vozače molimo za oprez dok saobraćaju otvorenim dijelom, kako bi radnici s pilama mogli neometano i bezbijedno vršiti posao", napisali su iz KJKP Park.

Kako su istakli stablo se nalazilo na površini koja nije u redovnom održavanju, te se utvrđuje da li je u pitanju privatna parcela.

Naglasili su da će ekipa Parka i tokom noći biti na raspolaganju policijskim upravama i Štabu Civilne zaštite u čijem sastavu i djeluje kako bi u slučaju potrebe mogla reagirati na terenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije