Svečano u Starom Gradu: Hankina pjesma odjekivala Baščaršijom

Radiosarajevo.ba
Svečano u Starom Gradu: Hankina pjesma odjekivala Baščaršijom
Foto: Općina Stari Grad / Sa svečanosti

Svečanim programom na višenamjenskom trgu, prekoputa Vijećnice, obilježen je jedan od najznačajnijih datuma u historiji BiH – 1. mart i zvanično predstavljena četiri kapitalna projekta realizovana u općini Stari Grad, vrijedna više od 13 miliona maraka.

Promotivnim filmom na početku događaja prikazana je izgradnja sportske sale za OŠ“Edhem Mulabdić“, rekonstrukcija administrativnog sjedišta Općine, rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad i izgradnja prve javne podzemne garaže u Sarajevu koja ima višenamjenski trg na površini od skoro 3.000m2, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Upravo na tom trgu, po prvi put održan je svečani program kojem je prisustvovalo više stotina građana.

Otkrivanjem ploče sa imenima investitora i kreditora, na trgu, zvanično je počela sa radom podzemna garaž. 

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić je istakao da su ovo projekti koji će služiti građanima i da je to bio primarni cilj kada je odlučeno da se krene u njihovu izgradnju, naročito rekonstrukcija Doma zdravlja gdje će građani osjetiti najviše benefita sa novim poboljšanim uslugama. Također, istakao je da je sretan što se danas na ovakav način proslavio Dan nezavisnosti BiH.

Sa svečanosti  - undefined

Foto: Općina Stari Grad: Sa svečanosti

Prigodnim govorom obratio se i akademik prof. dr. Ejup Ganić, ratni član Predsjedništva RBiH,

“Veličanstvena je atmosfera vidjeti vas danas ovdje na ovom trgu, koji noću podsjeća na najljepše evropske trgove. Nekad je bilo teško, gledali smo prekoputa kako se spaljuju knjige o našoj historiji i našoj prošlosti, ali danas se to promijenilo, poručio je prof.Ganić.

Sa svečanosti  - undefined

Foto: Općina Stari Grad: Sa svečanosti

U zabavnom dijelu programa goste su zabavljali KUD Baščaršija i Hanka Paldum, a na kraju događaja brojni građani počašćeni su delicijama i specijalitetima koje su pripremili privrednici iz Starog Grada, ali i cijelog Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije