Sutra u Sarajevu privremena izmjena režima saobraćaja zbog protesta

0
Radiosarajevo.ba
Sutra u Sarajevu privremena izmjena režima saobraćaja zbog protesta
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Saobraćaj

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Savezu ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH za privremenu izmjenu režima saobraćaja za 25. novembar 2021. godine u vremenu od 11:59 do 14:00 sati.

Privremena izmjena odnosi se na dio saobraćajnica: Zagrebačka - krajnja saobraćajna traka koja se prostire neposredno naspram zgrade OHR-a, nakon toga uz odobrenje i pratnju pripadnika MUP-a kretanje kolovozom ulice Vrbanja do zgrade Parlamenta BiH i nadalje trotoarom saobraćajnice Zmaja od Bosne do Ambasade SAD u BiH.

Saglasnost je izdata radi održavanja mirnih protesta, a s ciljem skretanja pažnje javnosti na narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od potpune obustave motornog saobraćaja na dijelu kolovoza na kojima službenici MUP-a KS procjene sigurnost učesnika protesta, a na ostalim lokacijama dozvoljava se samo u
postojećem režimu saobraćaja, bez upotrebe zvučnih signala i uz policijsku pratnju.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno prolaska kolone, bit će uspostavljen redovni režim saobraćaja.

Radi funkcionalnog i sigurnog odvijanja saobraćaja, potrebno je da organizator protesta osigura prisustvo nadležne policijske uprave, koja će vršiti upozorenja i usmjerenja saobraćaja.

Između ostalog, organizator manifestacije dužan je osigurati i siguran prolaz pješaka i njihovu zaštitu. Istekom razloga za privremenu obustavu saobraćaja organizator je dužan ukloniti eventualne prepreke na saobraćajnicama i iste dovesti u prethodno stanje.

Na kolovoznim površina, a na trasi kretanja kolone, zabranjemo je iscrtavanje horizontalnih oznaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije