Sutra u Sarajevu obilježavanje Evropskog dana doniranja organa

Fena
Sutra u Sarajevu obilježavanje Evropskog dana doniranja organa
Centralno obilježavanje Evropskog dana doniranja organa (EODD) u Federaciji BiH najavljeno je za nedjelju u Sarajevu.

Bit će to prilika za građane da se putem promotivnih materijala, ali i u razgovoru sa stručnjacima iz oblasti transplantacije i donacije organa, kao i pacijentima informiraju o svim činjenicama vezanim za donorstvo i transplantaciju organa.

Organizatori obilježavanja Evropskog dana doniranja organa u Federaciji BiH su Federalno ministarstvo zdravstva, Udruženje ljekara za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju bubrega u BiH (UNDTBiH), Donorska mreža BiH, Udruženje dijaliziranih i transplantiranih pacijenata FBiH (UDITFBiH), Udruženje dijaliziranih i transplantiranih pacijenata KS i Donorska mreža KS.

Vijeće Evrope 1998. godine pokrenulo je inicijativu za obilježavanje Evropskog dana doniranja organa (EODD) s ciljem podizanja svijesti javnosti o značaju doniranja organa.

"Centralno obilježavanje bit će upriličeno u City Centru (prizemlje), 3. decembra od 11.30 do 13.30 sati", najavljeno je iz Ministarstva zdravstva FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije