Sutra otvaranje obnovljenog studentskog paviljona na Bjelavama

Fena
Sutra otvaranje obnovljenog studentskog paviljona na Bjelavama
/ Fena
Direktor Studentskog centra Sarajevo Emir Kadrić najavio je za sutra otvaranje obnovljene zgrade paviljona dva u okviru studentskog naselja Bjelave i naglasio da se time  doprinosi poboljšanju studentskog standarda.

Kadrić je za Fenu naglasio da se radi o savremenom paviljonu koji će imati 98 kreveta od čega određeni broj za studente s posebnim potrebama i prateće sadržaje (moderna učionica, internet priključak za svaku od soba...), a kompletan objekt je pod videonadzorom.

"Vjerujem da je to najmoderniji objekt u regiji, ako ne i šire. U usporedbi s tim, i ostali paviljoni sad zahtijevaju obnavljanje", kazao je.        

Precizirao je da je paviljon dva Studentskog naselja Bjelave uslijed ratnih djejstava bio devastiran u potpunosti, saniran je novcem iz budžeta Kantona Sarajevo (milion KM za rekonstrukciju i adaptaciju), a radovima je rukovodio Zavod za izgradnju KS-a.

Otvaranje tog objekta najavljeno je za sutra, a useljavanje studenata za početak decembra. Po kriterijima, u novi prostor uselit će studenti starijih godina, s dobrim prosjekom ocjena i oni studenti koji poštuju kućni red.

"Cijena boravka u novom prostoru bit će za nijansu viša nego u ostalim objektima, prihvatljivo za studente", kazao je.

Direktor Kadrić istaknuo je doprinos rukovodstva u KS-u realizaciji projekta obnove tog paviljona te apelirao na nosioce vlasti i drugih nivoa posebno resorno ministarstvo na federalnom nivou da se maksimalno uključe u projekte obnavljanja objekata Studentskog centra u Sarajevu. Očekuje i da konačno bude iznađeno rješenje za pitanja studentskog standarda kroz donošenje jedinstvenog zakona o studentskom standardu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije