Susret bratskih općina: Delegacija Ilidže u posjeti turskom Zeytinburnuu

Radiosarajevo.ba
Susret bratskih općina: Delegacija Ilidže u posjeti turskom Zeytinburnuu

Načelnik općine Ilidža Senaid Memić boravio je sa delegacijom općine u posjeti turskoj općini Zeytinburnu nakon što su se delegacije bratskih općina sastale prošle godine na Sastanku načelnika koji je organizovala Fondacija BIGMEV. 

Načelnik općine Zeytinburnu Murat Aydin iskazao je svoje zadovoljstvo posjetom delegacije bratske općine Ilidža, a zajedno sa načelnikom Memićem je pregledao neke konkretne projekte koji bi se mogli započeti u okviru ovog procesa.

Općine Zeytinburnu i Ilidža zvanično su se bratimile 2007. godine. 

Obzirom na to da općina Zeytinburnu u punom kapacitetu koristi sistem Pametne općine u svim procesima, razgovarano je i na temu o razmjeni informacija i iskustava po istom pitanju.

Posjeti općini Zeytinburnu učestvovala je i Cenita Kocaman, generalni sekretar BIGMEV-a. Sastanci su završeni detaljnim razgovorima o konkretnim kratkoročnim i dugoročnim koracima koje planiraju pokrenuti u skorije vrijeme. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije