Susret Abdulaha Skake i fra Ive Markovića: Sarajevo cijeni ulogu franjevaca

Radiosarajevo.ba
Susret Abdulaha Skake i fra Ive Markovića: Sarajevo cijeni ulogu franjevaca
Foto: Grad Sarajevo / Susret Abdulaha Skake i fra Ive Markovića

U vrijeme sve snažnijih ataka na milenijsko tkivo bosanskohercegovačkog društva, zajedničkog života i dobrih komšijskih odnosa važno je intenzivirati dijalog i komunikaciju, istaknuto je danas tokom sastanka gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake i fra Ive Markovića, osnivača hora 'Pontanima' i uglednog profesora Franjevačke teologije, saopšteno je iz Grada Sarajeva.

Kako je navedeno u saopštenju, sastanku su prisustvovali i dogradonačelnik Ivica Šarić, te prof. dr. Ivo Komšić i gost fra Ivo Marković, ugledni kompozitor iz Švicarske Fortunat Frölich.

Gradonačelnik Skaka je poručio kako Grad Sarajevo izuzetno cijeni ulogu franjevaca ne samo kroz historiju, nego i u današnje vrijeme te je izrazio podršku posebno radu fra Ive Markovića.

Susret Abdulaha Skake i fra Ive Markovića: - undefined

Foto: Grad Sarajevo: Susret Abdulaha Skake i fra Ive Markovića

Razgovarano je i o intenziviranju saradnje te ulozi Sarajeva, grada koji, kako je saopšteno, svjedoči da različitosti donose civilizacijsko bogatstvo.

"U Bosni i Hercegovini i u Sarajevu ne može niko nadvladati nikoga, ovdje jedino zajednički možemo graditi budućnost" rekao je Skaka.

Fra Ivo Marković je naglasio da će ovu poruku podrške prenijeti svim franjevačkim institucijama te se zahvalio na pozivu.

Ukazano je i na značaj obilježavanja godišnjice Ahdname kao vrijednog artefakta kulturne baštine Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Grada Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije