Studentski protesti u Sarajevu završeni, razočarenje slabim odzivom

Radiosarajevo.ba
Studentski protesti u Sarajevu završeni, razočarenje slabim odzivom
/ Foto: Radiosarajevo.ba

Studentski protesti kojima se danas ispred Parlamentarne skupštine BiH pridružio i veći broj građana, a zbog neuključivanja BiH u program Erasmus+ (2014-2020), okončani su.

''Iako su protesti prošli bez incidenata, nismo zadovoljni odzivom studenata, jer su mnogi radije otišli na planine i neka druga mjesta. S obzirom na to da od policije nismo dobili saglasnost, nismo se uputili prema zgradi OHR-a'', rekao je za Fenu Sanin Čepalo, jedan od organizatora protesta. 

Univerzitetski profesori također su se priključili današnjim protestima studenata, koji po riječima profesorice Univerziteta u Sarajevu Lamije Tanović nisu pokazali dovoljno hrabrosti. 

''Vrijeme je da studenti počnu da protestuju, jer su prilično umrtvljeni. Pripadam generaciji '68. godine kada se kobajagi ništa nije smjelo, a mi smo tada mnogo hrabrije i energičnije protestovali za razne stvari'', kazala je Tanović, koja je došla da podrži proteste zbog obrazovanja uopće. 

Protesti u Bihaću, mladi iskazali nezadovoljstvo stanjem u BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije