Studenti na ulicama širom BiH traže svoja prava

Radiosarajevo.ba
Studenti na ulicama širom BiH traže svoja prava
/ Foto: Radiosarajevo.ba

U većim bosanskohercegovačkim gradovima danas u 11:00 sati počeli su studentski protesti. Nekoliko stotina studenata okupilo se kako bi iskazalo nezadovoljstvo djelimičnim učešćem Bosne i Hercegovine u programu Evropske unije Erasmus+.

Međutim, neformalna grupa mladih ljudi koji su organizovali proteste poručuje kako je 'Erasmus+ samo kap koja je prelila čašu.'

Adnan Imamović, student Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, za portal Radiosarajevo.ba kaže kako studenti svakog trena pristižu na plato ispred Parlamenta u sve većem broju,te kako žele poslati poruku da studenti žele promjene i da "političari napokon počnu raditi svoj posao."

Ana Maria Paponja, studentica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, kaže za portal Radiosarajevo.ba kako su protesti okupili i studente Univerziteta Džemal Bijedić i studente Sveučilišta u Mostaru, te kako danas na Španskom trgu traže bolja prava za sve studente.

Protesti se održavaju i u Banjoj Luci, Zenici, Tuzli i Bihaću.

Više o protestima pročitajte ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije