Stotinjak Mostaraca na Španskom trgu, na protestima i Mušica

Radiosarajevo.ba
Stotinjak Mostaraca na Španskom trgu, na protestima i Mušica

Građani i građanke Mostara i danas su protestovali na Španskom trgu protiv teškog ekonomskog i socijalnog stanja u državi. Fena javlja da je na mostarskim protestima, koji se svakodnevno održavaju od 6. februara, danas bilo stotinjak ljudi.

Na skupu se pojavio i jedan od vođa mostarskih protesta Muharem Hindić Mušica, nakon što je proteklih dana proveo u bolnici. On je uhapšen prošle sedmice prilikom protestne šetnje u Mostaru, u pritvoru je proveo 24 sata, a dva dana nakon što je pušten na slobodu hospitaliziran je zbog nesvjestice i slabosti.

Hindić je okupljenima rekao da nema predaje, dodavši da će se protesti nastaviti sve dok se stvari u državi ne počnu mijenjati na bolje.

Na današnjem protestu na Španskom trgu pojavili su se i članovi Sindikata Narodnog pozorišta Mostar, koji su zbog kašnjenja plata i finansijskih problema u toj pozorišnoj kući danas stupili u štrajk.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije