Stepenište u Pruščakovoj ulici u cvjetnom ruhu

Radiosarajevo.ba
Stepenište u Pruščakovoj ulici u cvjetnom ruhu
/ Općina Centar
Kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije uslove za život Općina Centar svake godine izdvaja značajna sredstva za ulaganje u komunalnu infrastrukturu.

 Poseban akcenat stavlja se na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju manjih javnih i zelenih površina koje najčešće koriste najmlađi stanovnici općine Centar. 

U okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar okončani su planirani radovi na zelenoj površini koja se nalazi uz obnovljeno stepenište u Ulici Pruščakova.

U toku realizacije projekta rekonstrukcije i uređenja zelene površine oko stepeništa očišćen je i uklonjen korov sa zelenog pojasa uz prethodno prekopavanje, nabavku i sadnju sezonskog cvijeća, nabavku, dovoz i razastiranje lumbrihumusa što predstavlja mjeru prehrane kod sadnje sezonskog cvijeća, te utovar i odvoz otpadnog materijala na gradsku deponiju.

Podsjećamo, za projekat rekonstrukcije stepeništa u Pruščakovoj ulici Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila gotovo 700.000 KM. Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je simboličnim puštanjem kompozicije na postavljenom audio uređaju i povlačenjem prvog poteza na šahovskoj tabli simbolično ozvaničio završetak radova na sanaciji klizišta i rekonstrukciji stepeništa u Pruščakovoj ulici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije