Šta kažu iz JU "Djeca Sarajeva" - nakon nestanka dječaka iz vrtića?

Radiosarajevo.ba
Šta kažu iz JU "Djeca Sarajeva" - nakon nestanka dječaka iz vrtića?
Iz sarajevskog vrtića "Kadifica" koji se nalazi na Dobrinji u srijedu je u popodnevnim satima nestao dječak od 3,5 godine.

Šta je napisala je na svom Facebook profilu majka izgubljenog dječaka Lamija Karić, možete pročitati OVDJE. A, oglasili su se i iz JU "Djeca Sarajeva", te njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"U  vezi  nemilog  događaja , izlaska djeteta iz vrtića „Kadifica“, obavještavmo Vas da je  direktorica  JU „Djeca Sarajeva“ o istom upoznata od strane osoblja vrtića „Kadifica“ istog dana.

Direktorica JU „Djeca Sarajeva“, gđa Jasmina Čongo, je postupila prema Programu sigurnosno – zaštitnih mjera i protokolima postupanja u rizičnim situacijama u vrtićima JU „Djeca Sarajeva“.

Istog dana, direktorica i odgovorna odgajateljica vrtića „Kadifica“ su obavile razgovor sa  majkom  Lamijom Karić i uputile duboko izvinjenje i upoznali je o daljnjem postupanju.  U tom razgovoru gđa Lamija Karić je izrazila svoje duboko nezadovoljstvo ali i želju za daljnjom saradnjom sa JU „Djeca Sarajeva“. 

Nakon toga, o daljnjem  postupanju  gđe Lamije Karić smo upoznati samo i isključivo putem medija.  Također,  na jučerašnjoj sjednici, o cjelokupnoj situaciji upoznati su i članovi Upravnog odbora JU „Djeca Sarajeva“.   JU“Djeca Sarajevo“ upućuje dubuko izvinjenje porodici dječaka uz iskrenu nadu da se ovakvi nemili događaji neće ponoviti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije